חנוכה בפתח: מתכון לסופגניות טעימות במיוחד!

חזרה לפורוםחזרה לפורום הרשמההרשמה התחברותהתחברות
  • חנוכה בפתח: מתכון לסופגניות טעימות במיוחד! תמונה מצורפת
    מנטה
    מנטה
    מספר הודעות: 202
    ותק: 10 שנים ו-6 חודשים
  • 29/11/2015 19:34
  • צפיות371
חנוכה מתקרב ולנו יש מתכון סופגניות מנצח!
מתכון קל להכנת סופגניות רכות ואווריריות, מומלץ במיוחד לאלה מכם שחושבים שלהכין סופגניות זה קשה:)

כמה נקודות שחשוב שתדעו לפני שנתחיל, בצק הסופגניות צריך זמן תפיחה ולא מומלץ לעשות "קיצור דרך" לתת לבצק הסופגניה לתפוח.


המצרכים ל- 25 סופגניות (כמויות נמדדו בכוס חד פעמי מקרטון):
שלוש וחצי כוסות קמח שמרים
חצי כוס סוכר
חצי שקית סוכר וניל
2 ביצים
מעט מאוד מלח
חצי כוס מים חמימים מהול בחלב (אפשר גם למהול בנוזל אחר כמו רום/תפוז)
חצי כוס שמן

לטיגון:
שמן טיגון
נייר סופג 
אבקת סוכר

אופן ההכנת הבצק:
את הבצק אפשר להכין במיקסר זה מקל על העבודה ואפשר להכין בלישה ידנית. מתחילים ....
-בקערה מערבבים את הקמח והסוכר וסוכר הוניל.
-מוסיפים שתי ביצים, מוסיפים מלח ומערבבים היטב.
בהדרגה מוסיפים את הנוזלים בתחילה את המים או הנוזל שבחרתם, 
ולאחריו את השמן, כל הזמן לערבב.

שלב הלישה:
מקמחים את הידיים ומתחילים ללוש ולאחד את הבצק,
אם צריך מוסיפים מעט קמח.
הבצק מעט דביק, זה בסדר קמחו עוד קצת והמשיכו ללוש.
בלישה ידנית זה משהו כמו 7 דקות לישה. במיקסר עד שהבצק אחיד.

שלב ההתפחה:
מכסים בניילון ושמים מתחת לשמיכה עבה או במקום חמים.
לא ליד תנור.
משאירים לתפיחה של ארבעים וחמש דקות .

לאחר מכן לשים שוב את הבצק במשך 6-7 דקות, 
אם יש צורך קמחו שוב את הידיים. 
כסו בניילון והניחו במקום חם או מתחת לשמיכה עבה,
משאירים לתפיחה של חצי שעה.

שלב הסופגנייה:
שתי אפשרויות להכנת הצורות
1- ליצור עיגולים בגודל כדור פינג פונג ולמחוץ אותם מעט.
2- לשטח את הבצק ובעזרת כוס ליצור עיגולים.
שתי השיטות טובות, הכי נוח ליצור עיגולי פינג פונג.
את העיגולים נניח על גבי נייר אפייה בתבנית אפיה גדולה
נכסה בניילון נצמד לחצי שעה. חשוב להקפיד על רווח בין הסופגניות.

הסופגניות תפחו ועכשו נטגן, השמן צריך להיות חם מאוד.
ברגע שהוא חם להנמיך את האש ולהכניס את הסופגניות לאט.
ברגע שהסופגנייה מזהיבה הופכים בעזרת כף לצד השני.

מוציאים מניחים על גבי נייר אפייה, כשמתקרר בוזקים סוכר וריבה
ובתאבון.    

טיפ לטיגון זהיר: ניתן את הכדור להניח על כף ובעזרתה להכניס לשמן ולהוציא עם מלקחיים.


חנוכה בפתח: מתכון לסופגניות טעימות במיוחד!
חנוכה בפתח: מתכון לסופגניות טעימות במיוחד!
חנוכה בפתח: מתכון לסופגניות טעימות במיוחד!
נערך ע"י IsraMedia 29/11/2015 20:09
העיקר הבריאות !
  • תגובה מהירה



מקרא סימנים
  • הוספת תגובה הוספת תגובה
  • הודעה חדשה
  • הודעה עם תוכן
  • o הודעה ללא תוכן
  • תמונה מצורפת תמונה
  • וידאו מצורף וידאו


כללי הפורומים של ישראמדיה