כתף, פילה, מותן (סינטה) הם החלקים העשירים ביותר בברזל, וגם הדלים יותר בשומן. גם מחירם בשוק בהתאם.
דוגמאות לכמות הברזל המצויה בבשר בקר:
100 גרם בשר מנתח כתף מכיל 2.9 מ"ג של ברזל.
סטייק בשר בקר, ללא שומן 215 גרם מכיל 7.58 מ"ג של ברזל.
תצוגה סכמטית של נתחי הבקר (ויקיפדיה)
דוגמאות לכמות הברזל המצויה בבשר בקר:
100 גרם בשר מנתח כתף מכיל 2.9 מ"ג של ברזל.
סטייק בשר בקר, ללא שומן 215 גרם מכיל 7.58 מ"ג של ברזל.
תצוגה סכמטית של נתחי הבקר (ויקיפדיה)